Dandini Dandini Dastana...ZZZzzz

Share

Eğitime gitmeye hazırlanırken gelişiyor hepsi. Çantamı "lazımlar listemle" doldururken, ibb.gov.tr ye gir, köprünün durumuna bak, kahvenin altını kapat, telefonunu al, anahtarını unutma, su kabını kontrol ettin mi?...Hani vardır ya insanın kısa telaşlarının içinde kendi kendine konuşup soruları emir kipleriyle cevapladığı kabalaştığı anlar, yanında biri olsa gak deme gafletinde bulunsa azarı atacağı. Pis telaş.

 

Mazaretim var, geç yattım, huysuzum. O telaşımın içinde tam da dramamın ortasında hayat aynasının açısını çeviriyor, o bir an işte, gözüme gözüme sokuyor. Karşımda bir ufacık İngiliz Bulldog. O kadar güzel uyuyor ki, anahtarımı kapının üzerinde bırakıyorum, telefonumu çantamdan çıkarıyorum, bu kareyi çekiyorum. Bilgisayarımı tekrar açıyorum, beklerken de fotoğrafla oynuyorum. İçimden teşekkür ediyorum, minderini çıkarmamla saniyeler içinde uykuya dalan, arkamda gitmemden dolayı hiçbir endişe taşımayan huzurla uyuyan bir köpeğim olduğu için, onu güvenle evde yalnız bırakabildiğim için, bana inanan ve dediklerimi harfiyen uygulayan, onu herşeyden çok seven bir sahibesi olduğu için, sevdiğim işi yaptığım için, ve de yarı utanarak dramamın içinde bu anı yakaladığım için...Teşekkürler hayat. 

Uykusuzluğun bizim davranışlarımızı bile ne kadar etkilediğini düşünürseniz, yavru köpeklerde de bunun olabileceği ihtimalini hatırlayın. Uykusunu alamayan köpeğiniz huzursuz olur, mutlaka da davranışlarına yansıtır. Köpeğinizin dinlenmesine izin verin, çünkü uyanınca zaten kendi rızası ile mutlu bir şekilde yanınıza gelecektir. Biz de uyuyarak büyüdük.